Miljø

Fokus på fremtiden

Miljø & hold­barhed

Bæredygtigt skovbrug

I vores produktion anvender vi kernetræ fra skandinaviske fyrretræsskove, hvor træer vokser meget langsomt og derved danner en fast og hård kerne, der er særdeles stabil og fugtafvisende. Vi anvender udelukkende fyrretræ af førsteklasses kvalitet med høj kernetræsandel.

STM Vinduer arbejder proaktivt på at optimere alle faser af vor produktion med det sigte at reducere vores energiforbrug og miljøbelastning, og vi er altid på forkant med udviklingen af vindueskonstruktioner, der opfylder miljøstandarder og lovgivningskrav både nu og i fremtiden. Som storforbruger af såvel nåletræ som løvtræ føler vi et ansvar for, at vore leverandører driver en bæredygtig skovdrift, og vi anvender i vores produktion kun råvarer fra skove, der er certificeret, hvilket bl.a. sikrer, at der ikke fældes flere træer, end skoven selv kan genskabe. Affaldstræ fra produktionen anvendes til opvarmning af virksomhedens bygninger. Aluminium og andet metalaffald sælges til genvinding.

I alle former for overfladebehandling af træet anvender vi de mest miljøvenlige produkter. Vi har således indført overfladebehandlingssystemet 2ØKO til alle udadvendte og udsatte overflader af trædelene på vinduer og døre.

Baredygtig skovbrug stm produkter

STM Vinduer stiller høje
krav til vore træleverandører.
Ét af kravene er at træet
vi anvender i produktionen skal
komme fra bæredygtig skovdrift.

Miljøvaredeklaration

For at vurdere vore produkters miljøpåvirkning er der for Vinduesindustrien udarbejdet en miljøvaredeklaration for såvel træ som træ/alu-vinduer. Resultaterne er gennemsnitsbetragtninger, der dækker over Vinduesindustriens medlemmer i Danmark.

Miljøvaredeklarationen er baseret ud fra en vugge til grav betragtning og dermed en opgørelse over den miljømæssige påvirkning ved fremstilling af elementerne.

Miljøvaredeklarationer efterspørges i forbindelse med DGNB, der er en bæredygtigheds certificering af bygninger samt i forbindelse med enkelte offentlige byggerier.

Læs miljøvaredeklarationen

Grøn energi

Miljøcertifikat

Langelands Elforsyning

Langelands Elforsyning A/S bekræfter hermed, at energiforbruget hos:
STM Vinduer A/S
Kassebøllevej 3
5900 Rudkøbing

i perioden 1. januar 2024 til 31. december 2024 vil være dækket af grøn strøm fra LEF Vind 1 ApS' vindmølle i Lejbølle.

Miljø Familj

STM køber grøn strøm fra Langeland

"Vi bruger rigtig meget strøm til produktion af vinduer og døre. Det forpligter os til selv at have fokus på energirigtige løsninger her på fabrikken på Langeland, og derfor har STM Vinduer underskrevet en aftale om køb af grøn strøm fra Langelands Elforsyning" oplyser administrerende direktør Henrik Eriksen.

STM Vinduer A/S er storleverandør af kvalitetsprodukter, der sparer på varmen og energien i private hjem, kontorer og virksomheder. Både herhjemme og i udlandet. Beviset for den grønne energiaftale er et certifikat med et billede af den store vindmølle ved Lejbølle, som Fonden Langelands Elforsyning ejer. Årlig produktion: 10 millioner kWh. Det svarer til 13 procent af det samlede elforbrug på Langeland. Elektricitet produceret af en vindmølle forurener ikke miljøet, og det er netop meningen med det hele. Vi er meget glade for, at STM Vinduer går foran, når det gælder køb af grøn strøm, der er produceret med hensyntagen til miljøet.

Ifølge Henrik Eriksen har det ud over en oprigtig omtanke for miljøet også ”signalværdi" at kunne markedsføre sig som en grøn virksomhed. Vi får et certifikat, der beviser, at vi i vores energiforbrug tager hensyn til miljøet, og det vil vi naturligvis også bruge i vores markedsføring, forklarer han.

Det er mere end 50 års stadig fokusering på kvalitet og produkt–udvikling, der har gjort STM vinder a/s til en førende vinduesproducent i Danmark.

Inspiration & Råd
Familje

Nye vinduer.
Beregn energi­besparelsen

Vi er STM Vinduer

Mere end 50 års kontinuerlig fokusering på kvalitet, produktudvikling og service har gjort STM VINDUER A/S til en førende dansk producent af vinduer og døre i træ og træ/alu.

Vil du vide mere

STM vinduer A/S Kassebøllevej 3, 5900 Rudkøbing, Danmark, tlf. 63 51 16 09
Produceret i Rudkøbing, Langeland
TINIUM og NEO er produceret på Langeland
Kort over forhandlere
Find din STM forhandler
Find forhandlere