Rammedor danebrogsvinduer stm

TRÆ eller TRÆ/ALU

Hvad skal man vælge?

Som producent af vinduer i både træ og træ/alu er det vanskeligt at sige, hvad der er den bedste løsning for dig. Valget afhænger af såvel bygning som temperament og æstetik. Vi vil i stedet fremhæve egenskaberne ved begge løsninger og håber derved at kunne hjælpe lidt på vej.

Vinduer i træ (SAPINO & MOGANO)

Som udgangspunkt er trævinduerne det klassiske valg for mange mennesker. Træ er et forunderligt materiale men med den rette løbende vedligeholdelse og de fagligt korrekte konstruktioner, så vil træet efter rigtigt mange år stadig fremstå som helt "friskt".
Træ er et materiale, der er nemt at bearbejde og har gode isoleringsegenskaber.
Mange vælger af æstetiske årsager at foretage det klassiske valg, når de enten som rådgivere eller som bygherre skifter eller bygger til nyt.

SAPINO serierne produceres i kernetræ fra fyrretræsskove i Nordsverige og Finland. På grund af det hårde klima er træerne her meget langsomvoksende, hvorved der dannes en fast og hård kerne, der er både særdeles stabil og fugtafvisende. For alle udvendige flader samt false udgør kerneandelen 90 %.

MOGANO produceres i SIPO mahogni fra industrielt dyrkede plantager, hvor genplantning af nye træer svarer til hugsten af træ. STM´s mahogni er bl.a. sorteret efter egne forskrifter på farve og vægt. Sipo mahogni har fra naturens side et højt indhold af forskellige olier og salte, som gør træet yderst modstandsdygtigt over for angreb af råd og svamp.

Træ|alu- vinduet (TINIUM)

- vedligeholdelsesfrit

Kombinationselementet træ/alu er en løsning, hvor man indvendig bevarer de mange fordele, der er ved træ, så som varme- og runde overflader samt den æstetisk, der ligger i materialet.

Tæ/alu elementerne kræver næsten ingen vedligeholdelse af de udvendige overflader og tilsikrer elementerne meget lang levetid via den konstruktive træbeskyttelse i form af klimaskærmen i aluminium.

Isolatoren, som er indbygget i konstruktionen mellem den udvendige klimaskærm i aluminium og den indvendige trækonstruktion, er produceret i komposit, der er et uforgængeligt materiale. Denne udgør isolering mellem klimaskærmen og den indvendige trækonstruktion.

Vi er STM Vinduer

Mere end 50 års kontinuerlig fokusering på kvalitet, produktudvikling og service har gjort STM VINDUER A/S til en førende dansk producent af vinduer og døre i træ og træ/alu.

Vil du vide mere

STM vinduer A/S Kassebøllevej 3, 5900 Rudkøbing, Danmark, tlf. 63 51 16 09
Produceret i Rudkøbing, Langeland
TINIUM og NEO er produceret på Langeland
Kort over forhandlere
Find din STM forhandler
Find forhandlere