STM valg glass

Vælg den rigtige type glas

STM anvender kun lavenergi ruder

Lavenergi ruder består af to eller flere lag glas limet på en varmkant samlet og med en gasblanding (argon) imellem. Varmkanten medfører en højere temperatur i vinduets kant, hvorved træk og kuldestråling fra vinduet reduceres. Det er dog en god idé at tage hensyn til miljøet og kombinere energiglassene med solbeskyttelse, sikkerhed eller støjreducerende glasplader.

STM Sikkerhedsglas


Sikkerhedsglas og personsikkerhed

Til store vinduesflader eller vinduer, der er specielt udsatte, vil det være en god idé at vælge sikkerhedsglas. Hvis dele af en rude placeres lavere end 1,8 m over gulvet i døre og sidepartier til døre i adgangsveje, bør der vælges personsikkerhedsglas. I øvrige områder med øget risiko gælder den samme anbefaling dog blot ved placering lavere end 0,8 m. (Dette er et krav i offentlige institutioner, fabrikker, butikker etc.) Hvis man vil leve trygt og uforstyrret, kan man købe sine elementer med lamineret glas. Den laminerede rude er vanskelig at bryde igennem, hvorfor det medfører meget svære betingelser for indbrudstyven.

STM Solafskærmende Glas


Solafskærmende glas

Der kan opstå et dårligt indendørsklima i form af dårlig luft og for høje temperaturer, hvis for meget af solens energi får lov at trænge igennem ruden. Med solafskærmende termoruder kan man holde op til 85% af solens energi ude. Her spares på energikrævende klima- og ventilations anlæg.

STM Lydisolerende


Lydisolerende ruder

Udefrakommende støj fra trafik, tog, industri mm. kan afhjælpes ved brug af lydisolerende termoruder, som er udviklet specielt til lyd- og støjdæmpende formål. Det giver et godt og behageligt miljø at opholde sig i.

STM Ornamentglas nummeret


Ornamentglas/Råglas

Denne glastype giver lidt mere privatliv, som kan være ønskværdigt på et badeværelse eller i en entre.

1. Klarglas C
2. Cotswold
3. Gross Artic
4. Klein Kathedral
5. Klart Glas
6. Master-point
7. Satimat
8. Silvit

Vi er STM Vinduer

Mere end 50 års kontinuerlig fokusering på kvalitet, produktudvikling og service har gjort STM VINDUER A/S til en førende dansk producent af vinduer og døre i træ og træ/alu.

Vil du vide mere

STM vinduer A/S Kassebøllevej 3, 5900 Rudkøbing, Danmark, tlf. 63 51 16 09
Produceret i Rudkøbing, Langeland
TINIUM og NEO er produceret på Langeland
Kort over forhandlere
Find din STM forhandler
Find forhandlere